top of page

10 страхотни съвета за най-добри снимки за абитуриентски бал

Заснемането на завършването е не само чудесен вариант да запазите спомените си, но и идеален начин да отбележите края на училището.

Ето защо е повече от логично, да запечатате завършването си с поредица неве- роятни снимки и спомени за цял живот. Въпреки, че е вълнуващо, перспективата да измислите пози и локации за абитуриентската си фотосесия, може да се окаже сериозно предизвикателство.

За да ви помогнем в идеите за пози по време на фотосесията, съставихме списък с нашите 10 най-добри съвета за снимки на бала, които да ви помогнат да се представите наистина добре с настроение, излъчване и позиране.


1. Събудете се рано


Ако сутрешното ставане не ви е проблем, ще ви препоръчаме фотосесия в ранни зори. Моментът в който слънцето изгрява и обагря в специфичен златист цвят всичко, е известен на професионалните фотографи и се нарича “Златен час”. Реално неговата продължителност е различна за различните географски зони, не започва и не завършва в едно и също време всеки ден.

Такъв час, има и в края на деня, като условията и продължителността са приблизително същите. Ефектът се дължи на обстоятелството, че слънчевите лъчи не падат перпендикулярно, както когато Слънцето е високо на небето. Тъкмо обратното, техния малък ъгъл и характерните златисти отблясъци придават една мекота, съчетана с приятна цветова хармония, основно в топлата част на спектъра.

Ето защо това е любимото време за снимки на професионалните фотографи. Възползвайки се от тези моменти, шансът да получите забележителни кадри с подчертано романтичен нюанс са повече от реални. Ако имате късмет, да улучите и ден в който небето е по драматично с красиви перести или купести облаци, вашите кадри ще станат шедьовър.

Ето защо препоръчваме тези два часови прозореца и със сигурност ще получите кадри достойни за възхищение.

Абитуриентска фотосесия | Пловдив

2. Покажете своя тоалет


Един от най-основните компоненти при фотосесията е тоалета, с който сте решили да се представите във вечерта на бала си. Ето защо, не би следвало да получите просто кадър с избрания тоалет. Помислете за локация, която ще ви позволи да представите красивото си облекло в среда близка до естествената. Или точно обратното - изберете обстанов- ка, която ще помогне на този който гледа кадъра, да затаи дъх. Помисле- те за допълнителни средства, които само ще засилят ефекта от пред- ставянето и ще “скрият” дребните недостатъци, които и без това си знаете само вие. Помислете как да де- монстрирате дългия воал или шлей- фа и нека обстановката подсили до- пълнително усещането за ефекта.

В случай, че сте решили да се представите със строг тоалет, който представя по перфектен начин тялото ви, засилете ефекта като поставите в кадъра елемент, който недвусмислено намеква за перфектни пропорции. Не се притеснявайте да развихрите въображението си и да изискате от фотографа си да търси подобни нестандартни фотографски изразни средства, с които да насочи погледа към желаната от вас точка.


3. Добавете движение към вашите снимки


Въпреки че трябва да покажете моменти на статично положение, в някои портрети може да си позволите и по-вълнуващо внушение, като въведете малко движение. Отпуснете се и бъдете себе си! Не пестете усмивките, демонстрацията на настроение или специфични погледи. Симулирайте движение или походка обръщайки се и поглеждайки назад. Вземете балони или цветя със себе си. Можете да ги държите или да ги внесете в кадъра по атрактивен начин съгла- сувано с вашият фотограф. Забавлявайте се, дори скачайте и пресъздайте този щастлив за вас момент с динамични снимки. Няма рамки, няма ограничения. Единствените такива са само тези, които вие сами си поставяте.

Абитуриентска фотосесия | Пловдив

4. Класически соло портрет


Уверяваме ви, че това е една от най-добрите идеи за снимки в абитури- ентския ден на фотосесията. Докато се забавлявате и позирате със семей- ството и приятелите си, уверете се, че имате поне един класически портрет на себе си. В крайна сметка това е вашият ден, така че заслу- жавате снимка само на вас самите! Така че, заложете на пред- ставянето си и отделете време за вашата лична фотосесия. Личния ви портретен кадър има много приложения: от окачване в дома до използване като профилна снимка в социалните мрежи.


5. Споделете емоциите със семей- ството си


Когато става въпрос за празнуване със семейството и в случая за вашето завършване, това е добър начин да се съберете всички заедно за един страхотен семеен портрет. Това е не само емоционално преживяване за вас, но и за вашите родители, които вероятно са ви подкрепяли през цялото ви обучение. Бъдете естествени и не се страхувайте да покажете обич и прегръдка пред камерата. Позволете на родителите си да демонстрират гордостта си от вас.

Абитуриентска фотосесия | Пловдив

6. Възползвайте се от вашето училище и роден град


Градските условия са пълни с красиви архитектури, забележителности, пар- кове и емблематични места за ваши- те снимки. Със сигурност има много позиции, които биха били идеални, както за личен портрет, така и за заснемането на цялата фотосесия. Огледайте се за орнаменти и детайли, като портици, арки, дворове, каменни или мраморни колони, градини, езе- ра и библиотеки, които ще подчер- таят и допълнят концепцията на ва- шата визия за абитуриентския бал. Възползвайте се от наличието на статуи, архитектурни елементи, часо- вникови кули които са подходящи места за правене на снимки, тъй като ще представляват страхотни спомени от вашите любими места, роден град или дори от вашето училище. Изберете тези, които биха ви позволили да разкажете своята романтична история и биха допринесли за вашето позитивно настроение. Експериментирайте без притеснение, защото само след няколко месеца, всички тези кадри ще бъдат неизчерпаем източник на усмивки и позитивно настроение.


7. Снимки с приятели


Разбира се, не пропускайте шанса да включите в снимките, най-близките си приятели и съученици с които сте били заедно през тези интересни години. Покажете свободно емоцията си от това приятелство, с прегръдка, държейки се за ръце или с някоя лична пресъздадена закачка помежду ви.

Една добра идея за позиране на целия клас е да гледате с лице към сградата на училището с гръб към камерата и ръце един около друг. Тази поза е емоционална, тъй като показва вашите красиви тоалети и всички вие, изправени пред мястото, което е било ваш дом, за последен път, преди да се впуснете в следващото си голямо приключение заедно.

8. Разкажете истории


Разказването на истории с вашите снимки може да направи разглеждането им в бъдеще още по-интересно и да внесе допълнителен емоционален или роман- тичен елемент. Заснемането на разказ за времето ви в гимназията, носи повече смисъл не само за крайния продукт, но и за самия момент на вашето фотографско изживяване. Можете да покажете моменти извън училището по време на между- часията (любимото кафе, любимата пейка на която сте се събирали с приятели). Спортната площадка на гимназията, където сте тренирали или сте постигнали най-добрите си резултати от класа. Прекараните часове в библиотеката със съученици, където сте търсили информация за поредния доклад или домашна работа, ще направи преживяването много по-забавно и емоционално. Повярвайте, този зла- тен архив само след броени дни, ще ви носи позитивни емоции и усмивки.


9. Покажете вълнението си от деня


Не прикривайте чувствата си от вълнението, че завършвате. Това може да бъде емоционална фотосесия, тъй като времето ви в гимназията приключва и вие се сбогувате с всичко, но също така е и невероятно вълнуващо! Не се натъжавайте толкова, че да забравите да отпразнувате невероятното си постижение. Помислете за някои допълнителни реквизити, които може да използвате по време на фото- сесията, за да изразите въодушевлението си от празника. Използвайте такива, които за вас имат специфично значение, смисъл и символика. Тези детайли и елементи ще предадат допълнително емоционално ниво, което ще ви позволи да се потопите отново в динамиката и емоцията на тези дни, когато вече са назад във времето. Използвайте свободно и без притеснение балони, ленти, надписи, кон- фети, цветни димки, атрактивни превозни средства.


Абитуриентска фотосесия | Пловдив

10. Забавлявайте се!


Кой е казал, че трябва да изглеждате сериозни на официално по време на снимките. Единственото, което има значение днес, е да изразите себе си без притеснения и без скрупули. Поз- волете на съзнанието си свободен полет и оставете тялото ви да говори без думи. Кога, ако не точно днес можете да си позволите да развих- рите, фантазията, въображението и мечтите си. Пуснете ги на воля и нека те ви представят по най- добрия за вас начин. Изразете себе си, забавля- вайте се и отпразнувайте завършва- нето си със стил.


11. Бонус съвет!


Цената на официалните абитури- ентски фотосесии може да бъде дос- та висока, каквито могат да бъдат и цените за индивидуално наемане на фото- граф за няколко часа, от деня на вашия бал.

Съвсем естествено и логично е да се обедините с някои от най-близките си приятели, като наемете фотограф заедно за нужното ви време. Този подход ще намали разходите ви и ще ви позволи да се възползвате от всички удобства и екстри, за да получите невероятните кадри, за които говорихме по-горе!

6 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page